Gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami.

Gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.

Składniki

  • gołąbki gotowane z wywarem 4 szt.
  • ziemniaki 5 szt.
  • mąka do zagęszczenia sosu
  • przecier pomidorowy 150 ml
  • śmietana 30% 2 łyżki
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Gołąbki zagotowujemy z wywarem, po zagotowaniu wyjmujemy z garnczka. Z wywaru robimy sos,dodajemy przecier pomidorowy i śmietanę, doprawiamy do smaku. Gotujący wywar zagęszczamy mąką robiąc sos. Do gotowego sosu ponownie wkładamy gołąbki i gotujemy w sosie 2-3 minuty. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotowe gołąbki podajemy z ziemniakami, wszystko polewamy sosem.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (1)

fafiatko 14 lutego
Idealne danie!
Składniki
  • gołąbki gotowane z wywarem 4 szt.
  • ziemniaki 5 szt.
  • mąka do zagęszczenia sosu
  • przecier pomidorowy 150 ml
  • śmietana 30% 2 łyżki
  • sól do smaku
Składniki