Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki w sosie pieczarkowym"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Ryż ugotuj w 4 szklankach wody. Odstaw na pół godziny w ciepłe miejsce. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso, usmaż. Dodaj ryż, przypraw.
Kapustę obierz z wierzchnich liści, wytnij głąb. Zalej wrzątkiem, gotuj kilka minut. Oddziel liście, wytnij zgrubienia, ostudź. 3 Na dnie rondla ułóż kilka liści kapusty.
Na pozostałych liściach ułóż farsz, zwiń. Ułóż w rondlu łączeniem do dołu, zalej gorącym bulionem, dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu 30-40 min.
Sos: cebule posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj starte na tarce o grubych oczkach pieczarki, duś kilkanaście minut. Wlej pół litra wody, zagotuj. Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką, zagotuj, przypraw. Polej gołąbki.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie