Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te gołąbki pochodzi ze starego zeszytu mojej babci. Gołąbki są pyszne i bardzo kruche rozpływają się w ustach. Smak i zapach gołąbków rozchodzi się po całym mieszkaniu. Zjesz jeden to sięgasz po drugi bo na jednym się nie skończy.
garnek, nóż, patelnia, maszynka do mielenia mięsa, brytfanka,
Szybka i smaczna
Odsłon: 14008
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 51
Szybka i smaczna
Odsłon: 14008
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 51
Składniki
Kapustę gotujemy 3 - 5 minut. ściągamy liście, ścinamy zgrubienia. Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy przyprawy, wystudzony ugotowany ryż, jajka oraz do smaku przyprawę w płynie. Wszystko razem wymieszać. Farsz nakładać na liście kapusty zwijać boki do środka i zawijać gołąbki. Na patelnię wlać olej kokosowy, oraz olej roślinny, dodać pokrojoną w piórka cebule, ułożyć gołąbki , posypać papryką słodką oraz przyprawą uniwersalną. Smażyć na złoty kolor po 15 minut z obydwu stron. Gołąbki przełożyć do brytfanki. Sok wlewamy do wysokiego naczynia doprawiamy przyprawą uniwersalną oraz pieprzem i solą , wymieszać i zalać gołąbki. Włożyć do piekarnika nagrzanego 160 stopni i zapiekać 1 godzinę. Po połowie pieczenia temperaturę podwyższyć do 180 stopni. Gotowe gołąbki zalać śmietaną i posypać posiekanym koperkiem.