Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego zawsze w kapuście ??? Nazbierałam liści chrzanu na łące , grzybów w lesie i wyszły gołąbki w liściach chrzanu z tradycyjnym farszem z dodatkiem leśnych grzybów. Dla mnie bomba – sami spróbujcie ????
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1054
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 43
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1054
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 43
Składniki
Ryż chwile podgotowujemy we wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do ostygnięcia. Grzyby kroimy na małe kawałki, dusimy na maśle. Mięso mielone łączymy z ryżem i grzybami, solimy i pieprzymy do smaku i dokładnie mieszamy dłonią. Liście chrzanu sparzamy we wrzątku i pozbawiamy twardego łyka. Mięso formujemy w wałeczki i zawijamy w liście chrzanu ( ja dla pewności żeby się nie rozpadły, związałam je nitką). Gołąbki układamy ściśle w dużym,szerokim garnku wyłożonym kilkoma liśćmi chrzanu. Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy,ziele angielskie, pieprz i sól – gotujemy na bardzo wolnym ogniu około godziny. W osobnym garnku zagotowujemy passatę pomidorową, dodajemy łyżeczkę cukru, sól i pod koniec gotowania zalewamy gołąbki. Podajemy z ziemniaczkami