Gołąbki w liściach botwiny

Gołąbki w liściach botwiny
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Rodzicom urosły przepiękne buraki liściowe od razu pomyślałam o przepysznych gołąbkach, są mniej pracochłonne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelnię dałam posiekaną w kosteczkę cebulę i ryż. Podsmażałam aż doz rumienienia, a potem dodałam stopniowo wodę i dolewałam ją jak była wchłaniana a ryż zmiękł.Ryż od razu doprawiłam solą do smaku.
    Doprawiłam mięso i wymieszałam z ryżem.

  2. Masę kładłam na liście botwiny i zawijałam. Liści nie trzeba parzyć i się nie łamią.

  3. Gołąbki ułożyłam w rondlu, zalałam litrem wody i dodałam kostki rosołowe. Gotowałam około 30 minut.
    Pod koniec w miseczce rozrobiłam sporą łychę koncentratu z mąką i wodą. Zagęściłam sos, podgotowałam i jeszcze doprawiłam pieprzem. Jeśli sos jest zbyt kwaśny można dodać pół łyżeczki cukru.

  4. :D

  5. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (16)

SprytnaChochla 27 października
Świetny pomysł!
Nevermore 27 października
Świetny pomysł :) Będziemy robić, mamy trochę tego towaru ;)
ciacho50 27 października
Są naprawdę zjawiskowe w tych ciemnych liściach.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki