Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki tradycyjne"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Kapustę umyć, zdjąć z wierzchu brzydkie liście, wyciąć głąb, zalać w garnku wrzątkiem, schłodzić, ostrożnie zdejmować liście, by nie popękały i jeśli trzeba, ściąć każdemu gruby nerw. Ryż ugotować, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku.
Do mięsa dodać posiekaną cebulę, ryż, odciśnietą bułkę i jajko, doprawić i wyrobić. Mięso nakładać na liście i ciasno zwijać. Na dnie garnka ułożyć pozostałe liście (aby gołąbki nie przywarły do dna) i układać na nich obok siebie gołąbki.
Zalać gołąbki wodą i dusić pod przykryciem ok. 35 minut. Na sos zagotować wodę z kostką rosołową i koncentratem pomidorowym. Rozgrzać masło, chwilę posmażyć z mąką i dodać do wywaru, zagotować. Podawać osobno.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium