Gołąbki rybne z sosem chrzanowym

Gołąbki rybne z sosem chrzanowym
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: konhambos
Troche inne gołąbki, z czerwonej kapusty, nadziewane ryba, w smacznym sosie smietankowo - chrzanowym.

Składniki

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • NADZIENIE:
  • 500 g filetów rybnych
  • 1 bułeczka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 jajko
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól limonkowa
  • 1 limonka
  • SOS CHRZANOWY:
  • 1 łyżka masła
  • 1/8 l bulionu warzywnego lub białego wina
  • 2 łyżki świeżo startego chrzanu
  • 150 ml śmietany
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól limonkowa
  • sok z limonki

Przygotowanie

  1. 6-8 lisci kapusty przygotowujemy jak na golabki (blanszujemy 8-10 minut)
    Bulke moczymy w wodzie, filet rybny, cebule i koperek drobno siekamy.
    Specjalna skrobaczka albo tarka ucieramy skóre limonki.
    Wszystkie skladniki wkladamy do miski, dodajemy jajko i wyrabiamy mase rybna. Doprawiamy sola i pieprzem.
    Nadzienie zawijamy w liscie kapusty i smazymy na masle, nastepnie dodajemy rosól lub wino i dusimy ok. 15-20 min.

  2. Golabki wyjmujemy z garnka, a do sosu z duszenia dodajemy smietane i gotujemy przez kilka minut. Doprawiamy chrzanem, sokiem z limonki i sola.

Komentarze do przepisu (7)

Konto usunięte 23 maja 2014
bardzo ciekawy przepis,na pewno pyszne są:)
patros 23 maja 2014
Wyśmienite, bardzo oryginalne i bez wątpienia bardzo smaczne.
Konto usunięte 23 maja 2014
Dla mnie całkowity "kosmos" , bo gołąbki z czerwonej kapusty i z rybą . I ......cudowne !!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 główka czerwonej kapusty
  • NADZIENIE:
  • 500 g filetów rybnych
  • 1 bułeczka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 jajko
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól limonkowa
  • 1 limonka
  • SOS CHRZANOWY:
  • 1 łyżka masła
  • 1/8 l bulionu warzywnego lub białego wina
  • 2 łyżki świeżo startego chrzanu
  • 150 ml śmietany
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól limonkowa
  • sok z limonki
Składniki