Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche inne gołąbki, z czerwonej kapusty, nadziewane ryba, w smacznym sosie smietankowo - chrzanowym.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 137
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7401
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 172
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 197
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 137
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7401
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 172
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 197
Składniki
6-8 lisci kapusty przygotowujemy jak na golabki (blanszujemy 8-10 minut) Bulke moczymy w wodzie, filet rybny, cebule i koperek drobno siekamy. Specjalna skrobaczka albo tarka ucieramy skóre limonki. Wszystkie skladniki wkladamy do miski, dodajemy jajko i wyrabiamy mase rybna. Doprawiamy sola i pieprzem. Nadzienie zawijamy w liscie kapusty i smazymy na masle, nastepnie dodajemy rosól lub wino i dusimy ok. 15-20 min.
Golabki wyjmujemy z garnka, a do sosu z duszenia dodajemy smietane i gotujemy przez kilka minut. Doprawiamy chrzanem, sokiem z limonki i sola.