Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki pieczone z kaszą i ryżem"
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
<strong>Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>
Ryż i kaszę gotuję. Mieszam z mięsem, doprawiam. Liście kapusty sparzam, usuwam zgrubienia.
Na liście nakładam farsz i zwijam gołąbki. Układam je w żaroodpornym naczyniu na liściach kapusty. Gołąbki posypuję vegetą i wiórkami masła. Tak układam kolejne warstwy. Wierzch też przykrywam liśćmi, wlewam wodę (pół szklanki), piekę w piekarniku, w temp. 180°C. Gdy woda wrze, zmniejszam temp. do 120°C i duszę ok. 20 min. Wlewam koncentrat, duszę jeszcze 20 minut. na sos gotuję i go zagęszczam.
90 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji ok. 1,30 zł • Przepis na 10 porcjiŹródło: Kobieta i życie