Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki o orientalnym smaku"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5294
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5294
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 106
Składniki
Posiekaj migdały. Ugotuj ryż z migdałami i odstaw.
Umyj kapustę. Pojedyncze liście blanszuj w osolonym wrzątku 1-2 minuty, po czym zahartuj w zimnej wodzie.
Obierz czosnek i cebulę, posiekaj. Wymieszaj mięso, jajko, połowę cebuli i czosnku, kminek i cynamon. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj ryż i migdały.
Zawiń farsz w liście kapusty. Rozgrzej na patelni olej i podsmaż gołąbki. Przełóż do rondla, zalej bulionem, dodaj oregano, resztę cebuli i czosnku, duś pod przykryciem 10-15 minut. Dodaj sos pomidorowy i duś jeszcze 5-10 minut. Na talerzu posyp fetą.Źródło: Olivia