Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Równie smaczne jak te robione tradycyjnie.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Mięso podsmażyć na patelni, pod koniec dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Ryż ugotować na sypko z dodatkiem margaryny, wówczas nie będzie się kleił. W misce wymieszać usmażone mięso i ryż, doprawić solą i pieprzem. Na spód garnka, w którym będziemy dusić gołąbki, położyć smalec, kolejno ułożyć liście kapusty (połowa ugotowanej główki), ryż z mięsem. Całość przykryć pozostałą kapustą. Kilka kropel maggi wymieszać z czterema łyżkami wody, takim sosikiem polać gołąbki. Garnek przykryć pokrywą i zapiekać ok. 15 min na wolnym ogniu. Smacznego :-)