Gołąbki na liściach winogronowych

Gołąbki na liściach winogronowych
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Smakują wybornie, warto ten przepis wypróbować.

Składniki

  • Składniki na farsz:
  • Kasza jęczmienna ½ kg
  • Ziemniaki starte ½ kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Liście winogronowe z solanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Masło do pieczenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę zaparzyć wrzątkiem, dodać starte ziemniaki i posiekaną zrumienioną na maśle cebulę. Przyprawić do smaku. Gotowy farsz wykładać na liściach winogronowych

  2. i zwijać zgrabne gołąbki.

  3. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, smarując każdą warstwę masłem.

    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez godzinę.

Komentarze do przepisu (2)

ErJot 08 lipca
Apetyczne gołąbki bez mięsa - super:)
KulinarnaChwila 09 lipca
Pyszotka :)
Składniki
  • Składniki na farsz:
  • Kasza jęczmienna ½ kg
  • Ziemniaki starte ½ kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Liście winogronowe z solanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Masło do pieczenia
Składniki