Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki faszerowane kaszą gryczaną"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3241
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3241
Składniki
Kapustę sparz, zdejmij liście i wytnij nerw. Kaszę gryczaną ugotuj.
Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę i pokrojoną paprykę. Dodaj oczyszczone pieczarki, dosyp przyprawy i wbij jajka. Całość wymieszaj z kaszą.
Na każdy liść kapusty nałóż po łyżce przygotowanego farszu. Zwiń gołąbki i umieść je ciasno w garnku.
Wlej bulion wymieszany z przecierem pomidorowym. Dodaj sól i pieprz. Gotuj potrawę ok. 30 minut.Źródło: Kurier TV