Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu można je także zamrozić. To niedrogie danie na każdą kieszeń.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Składniki
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, cebule obieramy. Kapustę i cebulę kroimy w bardzo małą kostkę.
Mięso przepuszczamy przez maszynkę. Warzywa zagniatamy z mięsem, kaszą, jajkami i przyprawami na jednolitą masę. Formujemy gołąbki, obtaczamy w mące, obsmażamy na tłuszczu.
Kostki rosołowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Dodajemy przecier pomidorowy, ketchup, dokładnie mieszamy i chwile gotujemy. Gołąbki wkładamy do sosu i gotujemy około godziny.
RADY: Pokrojoną kapustę należy posolić, wtedy będzie miękka. Gołąbki najlepiej smakują podane z makaronem lub z ziemniakami.