Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Fonka
Gołąbki z mięsa mielonego i kapusty w sosie pomidorowym, szybko i smacznie.

Składniki

  • Mięso mielone 1/2 kg
  • Kapusta biała 1/2 kg
  • Cebula 1 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • Koncentrat pomidorowy słoik 190g
  • Jajko 1 szt
  • sól, pieprz, olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno pokroić i ugotować do miękkości, odcedzić.
    Cebulę i czosnek drobno posiekać, dodać do mięsa razem z kapustą.
    Wbić jajko, dodać sól, pieprz i dokładnie wymieszać.

    Formować kotleciki, obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego.

    Koncentrat pomidorowy rozmieszać w 2 szklankach wody, zalać kotlety, wstawić do piekarnika, zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni.

    Jeszcze lepiej zalać domowym przecierem pomidorowym 1 litr.

    Podawać z ryżem i surówką.

Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 29 września 2017
To jest idealny przepis, do przemycenia kapusty, z której niektórzy obierają gołąbki ;) U nas Młodzież... Czytaj całość »
To jest idealny przepis, do przemycenia kapusty, z której niektórzy obierają gołąbki ;) U nas Młodzież przekonała się do tego, nawet nie wiedząc, że ta kapusta tam jest :)
Fonka 01 października 2017
Wypisz wymaluj jak mój mąż:)
Nevermore 01 października 2017
Złego męża wybrałaś haha,ja bym zjadł wszystko xD
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Mięso mielone 1/2 kg
  • Kapusta biała 1/2 kg
  • Cebula 1 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • Koncentrat pomidorowy słoik 190g
  • Jajko 1 szt
  • sól, pieprz, olej do smażenia
Składniki