Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki bez zawijania"
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 227
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 481
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 431
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 227
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 481
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 431
Składniki
Kapustę sparzam i siekam. Pieczarki myję, oczyszczam i kroję w kostkę. Cebulę drobno siekam i podsmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę. Dokładam mięso i doprawiam. Ryż gotuję i studzę.
Kapustę mieszam z ryżem i mięsem. Dodaję jajko oraz przyprawy. 3. Z masy formuję gołąbki. Każdy obtaczam w bułce tartej. Smażę na oleju na złoty kolor. Czasami podaję polane sosem pomidorowym albo pieczarkowym.
Idealnie smakują też w połączeniu z surówką kapusty pekińskiej.
40 min
Porcja 350 kcal
Przepis na 4-6 porcjiŹródło: Kobieta i życie