Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy wiemy, że tradycyjna wersja gołąbków jest pyszna ale czasochłonna. Dlatego jak mam smak na nie, a nie mam za wiele czasu na obgotowanie kapusty robię uproszczoną wersję. Ale smakuje również wspaniale :)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 53
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 28
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 53
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 28
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Składniki
Kaszę lub ryż gotujemy na półtwardo - studzimy. kapustę drobno szatkujemy, dodajemy drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki, mięso mielone, jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, ostudzoną kaszę lub ryż i bułkę tartą. Wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy podłużne lub okrągłe kształty, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Robimy zasmażkę z masła i mąki, dodajemy przecier pomidorowy, bulion i gotujemy na wolnym ogniu 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku. Gołąbki zalewamy sosem i zapiekamy ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.