Gołąbki bez mięsa.

Gołąbki bez mięsa.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Nie tylko dla Jarosza.

Składniki

  • 1 główka białej kapusty,
  • 2 woreczki kaszy jęczmiennej,
  • 2 marchewki,
  • 250g pieczarek,
  • 3 jajka,
  • 2 cebule,
  • kilka łyżek oleju,
  • bułka tarta,
  • sól, pieprz, majeranek.

Przygotowanie

  1. Kapustę sparzyć, zdjąć listki.
    ugotować kaszę.
    Cebule pokroić w kostkę, usmażyć na złoty kolor.
    Pieczarki pokroić w talarki, dodać do cebuli i dusić pod przykryciem około 10 minut.
    Pozostałość kapusty i marchewkę zmielić.

  2. Ugotowaną kasze, pieczarki, kapustę z marchewką wymieszać.
    Do masy wbić 2 jajka, wymieszać.
    Całość przyprawić.

  3. Masę zawinąć w liście kapusty (muszą być (miękkie).
    Obtoczyć w jajku i bułce.
    Smażyć na rozgrzanym oleju.

Składniki
  • 1 główka białej kapusty,
  • 2 woreczki kaszy jęczmiennej,
  • 2 marchewki,
  • 250g pieczarek,
  • 3 jajka,
  • 2 cebule,
  • kilka łyżek oleju,
  • bułka tarta,
  • sól, pieprz, majeranek.
Składniki