Gołąbki Ala Meksykańskie

Gołąbki Ala Meksykańskie
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Gołąbki kto ich nie lubi, mielone w kapustce, w pysznym sosie pomidorowym, trochę się wahałam zrobić inaczej, a teraz będę zachęcać do zrobienia, bo są jeszcze lepsze niż zwyczajne.

Składniki

  • Główka kapusty
  • ½ kg mięsa mielonego
  • Cebula mała
  • Jajko
  • Papryka czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • ½ torebki ryżu
  • 10 dag sera żółtego
  • marchew
  • Sól
  • Majeranek
  • Sos meksykański w słoiczku

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę obgotować, następnie oddzielić liście i usunąć głąby, ryż gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Mięso przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną drobno cebulę oraz ryż.

  2. 3. Wbijamy jajko oraz dodajemy pokrojoną drobno paprykę i ogórki.

  3. 4. Wsypujemy majeranek, sól i starty na tarce o dużych oczach ser oraz marchew.

  4. 5. Rozkładamy liść kapusty, na środek nakładamy farsz i zawijamy.

  5. 6. Układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem i zapiekamy 50 minut w 180°C.

  6. 7. Gołąbki gotowe.
    8. Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

KORAL 01 października 2019
Świetnie wyglądają i muszą być smaczne :)
KulinarnaChwila 02 października 2019
Dziękuję ;)
fafiatko 02 października 2019
Fajne!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Główka kapusty
  • ½ kg mięsa mielonego
  • Cebula mała
  • Jajko
  • Papryka czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • ½ torebki ryżu
  • 10 dag sera żółtego
  • marchew
  • Sól
  • Majeranek
  • Sos meksykański w słoiczku
Składniki