Gołąbki

Gołąbki
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: nick
Gołąbki :)

Składniki

  • 6 liści kapusty kapusta
  • 400 g ryżu
  • 1 cebula
  • 1papryka czerwona
  • mięso wołowe, ok 200 g
  • sól pieprz do samku

Przygotowanie

  1. Kapustę podgotować, aby zmiękła. Ugotować ryż. Podsmażyć mięso razem z cebulką i z papryką i dodać od ryżu, wymieszać, doprawić. Przygotować naczynie żaroodporne. Farsz ryżowy nakładać na liście kapusty i zawijać. Układać w naczyniu i włożyć do piekarnika. Piec ok 40 min.

Komentarze do przepisu (3)

natasza 25 lutego 2009
W Anglii zeby dostac kapuste idealna na gołabki trzeba miec naprawde farta, to jedno, a drugie to to ze na tym ... Czytaj całość »
W Anglii zeby dostac kapuste idealna na gołabki trzeba miec naprawde farta, to jedno, a drugie to to ze na tym zdjeciu napewno nie sa golabki, raczej wyglada na salatke ziemniaczana ... (ale byla imprezka co ? ze sie zdjecia pomylilo )
Sugarspice 21 lipca 2009
Polecam kapusty takie jak: Kale Cabbage (zielona z podluznymi lisciam), Savoy Cabbage (pomarszczone liscie), Heart... Czytaj całość »
Polecam kapusty takie jak: Kale Cabbage (zielona z podluznymi lisciam), Savoy Cabbage (pomarszczone liscie), Heart Cabbage (zielona i lisciach w ksztalcie wydluzonego serca). Wszystkie wyprobowalam osobiscie. Bialej kapusty w calosci i duzych rozmiarow raczej nie dostaniemy, poniewaz zwykle sprzedawana jest w kawalkach jako skladnik salatki coleslaw.
Kardamoniczka 05 sierpnia 2016
chyba, że to są tzw. gołąbki bez zawijania
Składniki
  • 6 liści kapusty kapusta
  • 400 g ryżu
  • 1 cebula
  • 1papryka czerwona
  • mięso wołowe, ok 200 g
  • sól pieprz do samku
Składniki