Gołąbki.

Gołąbki.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: magelo
Smaczne gołąbki z ryżem. Prosty sprawdzony przepis , który zawsze idealnie się sprawdza na obiad. Świetny też dla osób na diecie.

Składniki

  • kapusta 1 szt. u mnie Colesław
  • mielone z szynki 1/2 kg.
  • ryż 1 woreczek
  • przecier pomidorowy 1 mały słoiczek
  • wegeta,sól , pieprz , papryka słodka
  • koperek pęczek

Przygotowanie

  1. Z kapusty wycinam głąb. Chwilę gotuję tak , aby liście dobrze odchodziły. Studzę i oddzielam liście wycinając twarde części.

  2. Mięso wkładam do miski , dodaję ryż z woreczka , sól , pieprz,,paprykę , odrobinę zimnej wody i wszystko dokładnie mieszam.

  3. Koperek siekam drobno. Na dno garnka wkładam parę liści od kapusty. Posypuję odrobiną wegety , kopru i dodaję trochę przecieru. Mięso zawijam w liście od kapusty i układam w garnku . Na każdą warstwę gołąbków daję trochę wegety , kopru i przecieru.Na wierzch układam resztę liści które mi zostały i posypuję resztą kopru.Wszystko zalewam wodą trochę nad liście i gotuję na wolnym ogniu ok.40 minut.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 22 lutego
Apetycznie wygląda;)
Składniki
  • kapusta 1 szt. u mnie Colesław
  • mielone z szynki 1/2 kg.
  • ryż 1 woreczek
  • przecier pomidorowy 1 mały słoiczek
  • wegeta,sól , pieprz , papryka słodka
  • koperek pęczek
Składniki