Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 375
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9622
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 44
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 375
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9622
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 44
Składniki
Dynię obieram i kroję w kostkę, gotuję na parze, odcedzam i miksuję albo, pokrojoną w plastry, wkładam do piecyka nagrzanego do temperatury 180oC, piekę do miękkości i miksuję na purée. Do miski przesiewam mąkę, dodaję proszek do pieczenia, cynamon, cukier oraz wszystkie mokre : jajka, purée z dyni, rozpuszczone masło, mleko i wodę.
Mieszam starannie na gładką masę. Łyżką wazową wylewam porcje ciasta na rozgrzaną gofrownicę. Piekę do momentu, aż gofry nabiorą złotego koloru.
Czas przygotowania 25 minut. Cena sztuki około 0,60 zł.Źródło: Rewia