Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon cukinii w pełni !! Trzeba wykorzystać wszystkie zalety tego pysznego warzywa. Zapraszam do wypróbowania mojego najnowszego przepisu na gofry z cukinii.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Utrzyj cukinię na tarce o grubych oczkach, wciśnij z niej nadmiar soku.
Obierz, umyj i utrzyj marchewke na grubej tarce.
W misce połącz wszystkie składniki, dobrze wymieszaj do całkowitego połączenia.
Rozgrzej gofrownicę.
Nałóż równe porcje masy i piecz zgodnie z instrukcją obsługi producenta urządzenia, do momentu aż gofry będą ładnie przyrumienione.
Podaj z jogurtem greckim, sosem czosnkowym lub zamiast ziemniaków z gulaszem. Smacznego !!
Porcje: 8 Kalorie 172 Tłuszcz całkowity 9,4 g Tłuszcze nasycone 3,8g Cholesterol 56mg Sód 118mg Węglowodany ogółem 14,7g Błonnik dietetyczny 1,7g Cukry ogółem 2,2 g Białko 7,5g Witamina D 6mcg Wapń 125mg Żelazo 1mg Potas 233mg Informacje o wartościach odżywczych mają charakter szacunkowy i są podawane wyłącznie w celach informacyjnych. Dane podane powyżej będą się różnić w zależności od konkretnych składników i marek, których używasz.