Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gnocchi z pieczarkami"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3213
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 320
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3213
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 320
Składniki
W garnku zagotuj posoloną wodę, wrzuć stopniowo gnocchi, ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Kluseczki odcedź na sitku. Pieczarki oczyść, pokrój na połówki. Pomidory suszone potnij na kawałeczki.
Wysmaż boczek i zdejmij z patelni (zostaw tłuszcz). Podsmaż pieczarki. Do grzybów dodaj gnocchi oraz suszone pomidory. Dodaj ponownie kosteczki boczku. Zalej całość śmietaną i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem. Danie wyłóż na talerze i udekoruj listkami bazylii. Czas przygotowania: 30 minut 420 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień