Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gnocchi na budżet studencki, szybkie i pyszne.
Garnek, patelnia, nóż, drewniane mieszadełko, deska do krojenia, durszlak
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5966
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5966
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Składniki
Wodę zagotować w garnku. Osolić. Przygotować gnocchi zgodnie z opisem na opakowaniu. Dla jednej osoby około pół opakowania, dla dwóch całe opakowanie (lub większa porcja). W drugim, małym garnuszku umieszczany pół opakowania pesto paprykowego i dolewamy odrobinkę wody (około 1/4 szklanki). Mieszamy pesto z wodą i chwilę gotujemy (około minuty). Do tego dodajemy sos serowy z saszetki aż do zgęstnienia sosu wedle uznania (ja zwykle daję około pół saszetki). Można dodać także odrobinkę śmietanki 30%. Sos serowy z saszetki sprawia, że pesto paprykowe nie jest tak intensywne w smaku, staje się kremowe i stonowane. Kroimy pół cukinii w drobne paseczki lub kostkę i podsmażamy na oliwie. Doprawiamy bazylią lub innymi przyprawami (proponuję czosnek w przyprawie lub suszone pomidory również w formie przyprawy). Ugotowane gnocchi łączymy w jednym garnku z sosem i cukinią. Na górę możemy posypać mozarellą lub bazylią.