Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe danie. Kombinacja sera z niebieską pleśnią, fig i orzechów laskowych w zestawieniu z gnocchi, a wszystko na ciepło. Żeby smaki pięknie się uwydatniły, po wyjęciu z piekarnika zostaw przed podaniem na 5 minut.
Blaszka o wymiarach około 20x20
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 264
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 264
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Duży garnek napełnij wodą, doprowadź do wrzenia, wrzuć gnocchi i gotuj około 2 minuty. Dobrze odsącz gnocchi i wysyp na blaszkę takiej wielkości, aby wszystko było w jednej warstwie, ale jednocześnie blisko siebie. Wymieszaj crème fraiche z solą i odrobiną świeżo mielonego pieprzu, polej tą mieszanką gnocchi. Posyp połamanym w kawałki serem i ułóż pomiędzy kawałki fig. Polej odrobiną miodu każdą firmę. Posyp siekanymi orzechami i wstaw danie na 30 minut do piekarnika. Po 30 minutach wyjmij. Przygotuj sałatkę. Wymieszaj rukwię, sok z cytryny i oliwę. Przystrój zapiekankę kilkoma listkami, a resztę podaj jako sałatkę.