Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnek niedźwiedzi w kolejnej odsłonie, tym razem z ziemniaczanymi gnocchi. Pysznie,prosto i super szybko....
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 115
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 219
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 115
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 219
Składniki
Wszystkie składniki pesto włożyć do pojemnika blendera, zmiksować , doprawić do smaku solą. Gdyby pesto było zbyt gęste, dodać nieco więcej oliwy.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Pomidorki przekroić na pół, wrzucić na patelnię i smażyć przez 3-4 minuty, dodać czosnek niedźwiedzi i podgrzewać jeszcze przez chwilę, aż liście lekko zwiędną. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
W garnku zagotować osoloną wodę, ugotować gnocchi według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przełożyć z powrotem do garnka, dodać pesto i smażone pomidory, wymieszać. Gnocchi nałożyć na talerze, posypać tartym parmezanem.