Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gnocchi dwusmakowe"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, jajka i dokładnie wymieszaj. Gotową masę podziel na dwie części.
Buraki ugotuj w osolonej wodzie. Gdy ostygną, obierz i zmiksuj na gładką masę.
Szpinak podsmaż na odrobinie oleju, po czym także zmiksuj.
Do jednej części masy ziemniaczanej dodaj buraki, a do drugiej szpinak. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Na obsypanej mąką stolnicy uformuj wałeczki i potnij je na kawałki. Ugotuj we wrzątku.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 330Źródło: Super TV