Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 288
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 795
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 918
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 288
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 795
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 918
Składniki
Ugotowane w mundurkach ziemniaki przestudzić, obrać i zemleć w maszynce. Do ziemniaków dodać mąkę, jajka i przyprawy. Wyrobić gładkie ciasto. Masę podzielić na trzy części, każdą formować w wałek podsypując mąką. Kroić na porcje wielkości kopytek. Każdej kluseczce nadać owalny kształt i docisnąć widelcem, żeby utworzyły się rowki. Gotować w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Podawać z roztopionym masłem i startym parmezanem.