Gniazdka z mortadeli

Gniazdka z mortadeli
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mari
prosty pomysł na szybki obiad

Składniki

Przygotowanie

  1. Plastry mortadeli smażymy do momentu kiedy podniosą się ich brzegi. Częściej na plastrach "rośnie" pagórek, wtedy sobie je odwracamy. Do powstałych "koszyczków/gniazdek" wbijamy jajka. Aby gniazdko z jajkiem wyszło perfekt, proponuję użyc metalową obręcz (mniejsze prawdopodobieństwo, że jajko wypłynie). Patelnie przykryc pokrywką i zapiekac do momentu ścięcia się białka. Posolic, popieprzyc, posypac szczypiorkiem. Podawac z ziemniaczkami i ulubioną surówką na obiad bądź ze świeżym pieczywem na śniadanie ;)

Komentarze do przepisu (3)

Jagoda50 28 lutego 2010
Bardzo proste , niedrogie danie,a do tego smaczne i pieknie podane.
amidalla 03 marca 2010
Przypomniało mi się dzieciństwo:)
Elkamor 06 marca 2010
W swoim czasie mortadela bywała taka ciut większa,po usmażeniu w"dołek"wkładałam:groszek z kukurydza i... Czytaj całość »
W swoim czasie mortadela bywała taka ciut większa,po usmażeniu w"dołek"wkładałam:groszek z kukurydza i wymieszany majonez z ketchupem.Bardzo wszystkim smakowało.Pozdrawiam
Składniki
Składniki