Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gniazdka z makaronu"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego.
Jajka roztrzep z kremówką, dopraw solą i pozostałymi przyprawami. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz startą cebulę.
Ugotowany makaron włóż do miski i wlej około 2/3 sosu jajecznego. Całość wymieszaj i przy pomocy widelca nawiń gniazdka. Ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem i polej pozostałym sosem. Na wierzch nałóż po plastrze pomidora i kawałku mozzarelli.
Zapiecz danie w gorącym piekarniku i udekoruj listami bazylii.
Agata Skiba z ŁabędziowaŹródło: Super TV