Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gniazdka makaronowe ze szpinakiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 43
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 43
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 43
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 43
Składniki
Spaghetti ugotować w posolonej wodzie. Połowę pokrojonej w kostkę cebuli smażyć 1-2 minuty na rozgrzanym maśle. Dołożyć szpinak i śmietanę, smażyć 2-3 minuty. Pod koniec przyprawić gałką muszkatołową, pieprzem i solą. W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim resztę cebuli. Dodać koncentrat pomidorowy, krótko zasmażyć. Wlać mleko i bulion, wymieszać. Sos doprowadzić do wrzenia, a potem zagęścić zasmażką błyskawiczną.
Spaghetti przełożyć do 4 foremek posmarowanych tłuszczem. Na środek każdej porcji makaronu nałożyć porcję szpinaku. Dokoła nalać sos. Wierzchy posypać startym żółtym serem. Zapiekać 15 minut w 200°C.
Czas przygotowania: około 45 minutŹródło: Życie na gorąco