Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gicz cielęca (ossobuco)"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 218
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 218
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Oprósz solą oraz pieprzem a następnie obtocz w mące. Obrane i umyte marchewki pokrój w półtalarki. Cebulę drobno posiekaj. Łodygi selera umyj, pokrój w talarki. W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż mięso, obsmaż z obu stron do zrumienienia. Wyjmij i przełóż na talerz.
Do garnka z tłuszczem pozostałym po smażeniu mięsa wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Dodaj pokrojone marchewki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz seler naciowy, mieszając smaż ok. 5 min. Wlej wino, podgrzewaj, aż częściowo odparuje. Dodaj bulion oraz przecier pomidorowy, listki laurowe, podgrzej.
Gdy zacznie się gotować, włóż podsmażone mięso, duś na małym ogniu, pod przykryciem 60-90 min (mięso musi być miękkie). Na 5-10 min przed końcem gotowania dodaj fasolę. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
120 minut. Porcja: 380 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie