Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gęsie udka w sosie pomarańczowym"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 243
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 243
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 105 minut
Udka umyć. Włożyć do wrzącej posolonej wody, gotować ok. 40 minut. W tym czasie por oczyścić, pokroić w plasterki. Kapustę wymieszać z listkami laurowymi i porem. Bryfrankę wyłożyć plasterkami boczku.
Na spodzie równomiernie rozłożyć kapustę, lekko docisnąć. Udka wyjąć z wywaru. Ułożyć na kapuście, posypać solą oraz pieprzem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Po 30 minutach usunąć tłuszcz.
Natkę posiekać. Pomarańczę polać wrzątkiem, wytrzeć do sucha, otrzeć skórkę i wycisnąć z niej sok. Wymieszać go z 1 litrem wywaru z gotowania mięsa. Podlać mięso w brytfance. Posypać natką i skórką z pomarańczy. Piec dalej jeszcze 15 minut.Źródło: Życie na gorąco