Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gęsie piersi w sosie śliwkowym"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2109
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 959
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2109
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 959
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Składniki
Mięso umyj, oczyść, osusz, natnij skórkę. Natrzyj solą, pieprzem, majerankiem, odstaw do lodówki na noc pod przykryciem.
Po tym czasie obsmaż piersi na patelni, zaczynając od skóry. Włóż do rękawa do pieczenia, podlej gęstym sokiem, kompotem lub natrzyj powidłami, dołóż pokrojone jabłko, zwiąż, włóż do naczynia i piecz w 180°C ok. 80 min.
Na koniec przetnij rękaw, wstaw naczynie pod grill w piekarniku i zapiecz ok. 10 min do zrumienienia skórki.Źródło: Świat kobiety