Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna potrawa na wykwintny obiad.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1543
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 70
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1543
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 70
Składniki
Tuszkę gęsi natrzeć z zewnątrz i od środka przyprawą "Kucharek" lub "Warzywko", solą i pieprzem. Jabłka pokroić na kawałki, kasztany osączyć lub rozmrozić.
Migdały sparzyć, zdjąć z nich skórkę, zrumienić je na patelni. Majeranek posiekać.
Składniki farszu wymieszać, napełnić nim tuszkę gęsi. Zaszyć, ułożyć na ruszcie, pod spód wsunąć blachę. Piec 3 godziny w temp. 200oC. Podczas pieczenia polewać gęś wodą, a potem tworzącym się pod nią sosem.
Upieczoną gęś wyjąć z piekarnika. Sos przecedzić, dodać śmietanę i 1/2 szkl. wody, zagotować, zagęścić zasmażką, dodać sól i pieprz. Podawać z czerwoną kapustą.