Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gęś w ziołach"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 57
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 80
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 57
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 80
Składniki
Tuszkę gęsią natrzyj solą, czosnkiem, pieprzem, ziołami. Ułóż w brytfance, podlej sokiem z jabłek, wsyp ziarenka jałowca. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C. Piecz pół godziny. Zmniejsz temperaturę do 180°C, potem do 160°C. Łączny czas pieczenia gęsi wynosi 2,5 godz.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Takie jest życie