Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1716
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 238
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1716
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 238
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Składniki
Środek i wierzch umytej tuszki natrzyj przyprawą warzywną, solą oraz pieprzem.
Jabłka pokrój w ósemki, a kasztany odlej z zalewy. Migdały sparz, zdejmij z nich skórkę, po czym zrumień na patelni. Majeranek umyj, osusz i posiekaj.
farszu dobrze wymieszaj, a następnie napełnij nim tuszkę. Zszyj gęś nicią kuchenną, umieść ją na ruszcie piekarnika rozgrzanego do 200°C, a pod spód wsuń blachę, na której będzie zbierał się wyciekający tłuszcz.
Piecz potrawę w zależności od wagi gęsi. Na 1 kg przypada 1 godzina. Co kwadrans podlewaj ją wytwarzającym się sosem.
Upieczoną gęś wyjmij z piekarnika. Sos przecedź, dolej śmietanę, oraz pół szklanki wody i zagotuj razem z zasmażką, solą oraz pieprzem.
Kapustę poszatkuj, zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut. Następnie posyp ją cukrem, dolej więcej wody i gotuj, aż będzie miękka. Na koniec dodaj ocet oraz mąkę i dokładnie wymieszaj.
Gotową gęś polej sosem i podawaj z kapustką.Źródło: Telemax