Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gazpacho z tortillą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Obraną cebulę, czosnek i łodygi selera pokrój drobno razem z odpeskowaną papryczką chili. Zeszklij warzywa na mocno patelni z 4 łyżkami rozgrzanej oliwy.
Po kilka minutach dodaj pomidory z puszki z sosem, bulion i grzanki.
Gotuj około pół godziny, a następnie zmiksuj, przypraw do smaku i schłodź.
Obrane ze skóry awokado pokrój, skrop sokiem z cytryny, po czym wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i ogórkiem.
Zrolowaną tortillę potnij w plastry i obsmaż na reszcie oliwy na złoty kolor. Włóż do zupy razem z przygotowanym wcześniej awokado.
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 190
Jedna porcja: 5 zł
<strong>Katarzyna Dzierżega z Rzeszowa</strong>Źródło: Super TV