Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 206
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4980
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 36
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 206
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4980
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 36
Składniki
Zdejmuję z pomidorów skórkę, kroję je w kostkę. Z papryki usuwam nasiona, kroję ją w cząstki. Ogórek obieram, kroję w plastry, cebulę w cząstki. Czosnek przeciskam przez praską.
Warzywa mieszam, dodaję pokruszony chleb, miksuję i doprawiam octem winnym, oliwą z oliwek, solą, pieprzem, cukrem i ewentualnie ziołami prowansalskimi. Jeżeli chłodnik jest za gęsty, rozrzedzam go zimną, przegotowaną wodą.
Zupę schładzam w lodówce. Rozlewam do miseczek, oprószam świeżo mielonym czarnym pieprzem (można też skropić oliwą).
25 min • Porcja ok. 30 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie