Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka zimne nóżki"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5506
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 77
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5506
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 77
Składniki
Skórę golonki i nóżek golimy lub opalamy, dokładnie myjemy w zimnej wodzie. Mięso zalewamy wodą, dodajemy włoszczyznę i przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu. Miękkie mięso wyjmujemy, wywar doprawiamy solą i pieprzem mielonym, chwilę gotujemy i przecedzamy.
Mięso kroimy na kawałki, a warzywa w kostkę. Groszek konserwowy osączamy z zalewy. Mięso i wszystkie warzywa zalewamy wywarem. Podgrzewamy na wolnym ogniu, jeśli trzeba doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
Wsypujemy żelatynę, całość energicznie mieszamy i rozdzielamy do miseczek. Studzimy i wkładamy do lodówki, żeby galareta dobrze zastygła.
Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 394 kcal Białko 29 g/Tłuszcz 30 g/Węglowodany 14 g.
Serwujmy z octem lub sokiem z cytryny.Źródło: Rewia