Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka z pigwy"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Owoce umyj, pokrój na ćwiartki ze skórką i pestkami. Zalej w garnku wodą tak, by lekko nakryła owoce. Gotuj, aż zmiękną. Ostudź, przecedź przez gazę, wyciskając.
Na litr odmierzonego soku dodaj kg cukru. Gotuj ok. 2 godz.
Jeśli kropla galaretki tężeje na talerzyku, wlej galaretkę do wyparzonych słoików, zakręć i odwróć słoiki (możesz zapasteryzować galaretkę, ale nie jest to konieczne).Źródło: Świat kobiety