Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka z kurczaka z marchwią i groszkiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6292
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6292
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Składniki
Marchew umyć, obrać, wrzucić do bulionu, gotować ok. 15 minut, wyjąć, pokroić w plasterki. Do bulionu włożyć mięso, gotować ok. 1 godzinę na małym ogniu pod przykryciem, wyłączyć, ostudzić. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, wywar przecedzić.
Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu, rozpuszczając ją w bulionie. Doprawić solą i pieprzem.
W miseczkach rozłożyć osączoną z zalewy i drobno pokrojoną paprykę, kawałki mięsa, talarki marchewki i odsączony groszek, zalać bulionem z żelatyną, schładzać 6 godzin.
Zamiast kurczaka możesz użyć mięsa indyka. Galareta będzie miała lepszy smak, jeśli wykorzystasz domowy rosół.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium