Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka z kurczaka"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 193
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 193
Składniki
Filety z kurczaka umyj, natrzyj sokiem z cytryny. Mięso potnij na pojedyncze filety. Kostkę bulionową rozpuść w 2 szkl. wrzątku. Włóż mięso i gotuj je 30 min. Wystudź. Potnij w plasterki.
Żelatynę namocz. Kiedy spęcznieje, wstaw ją do miseczki z wrzątkiem i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Potem połącz ją z winem oraz sokiem. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.
Pomarańcze obierz, wytnij cząstki. W foremkach ułóż mięso i owoce. Zalej galaretką z wina, zastudź.Źródło: Tina