Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galaretka mięsna z warzywami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 248
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 248
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, mięso oczyść, umyj. Paprykę pokrój w kostkę. Do garnka włóż włoszczyznę, mięso, liście laurowe, ziela angielskie, wlej tyle wody, by wszystko przykryła, zagotuj.
Opal nad ogniem cebulę, dodaj do wywaru. Całość gotuj 1,5 godziny.
Wywar odcedź, mięso oddziel od kości, pokrój w paski. Odparuj połowę wywaru, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, żelatynę. Przypraw, zagotuj. Paprykę i mięso układaj w foremkach, zalej wywarem. Schłodź.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień