Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galaretka agrestowa z pomarańczą"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 103
Składniki
Agrest oczyść, umyj i osusz. Pomarańcze wyszoruj, obierz i miąższ pokrój w bardzo małe cząstki.
Owoce przełóż do szerokiego rondla. Zasyp cukrem, wymieszaj i pozostaw pod przykryciem 3-4 godziny.
Doprowadź do wrzenia. Wciąż mieszając, gotuj 4 minuty. Napełnij wyparzone słoiki. Zamknij i odwróć do góry dnem.Źródło: Tele Tydzień