Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka agrestowa z nutą wanilii"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Połowę agrestu przepuść przez sokowirówkę. Moszcz jabłkowy wlej do rondelka i zredukuj do połowy. Dodaj sok z agrestu, cukier, laskę wanilii i gotuj przez kolejnych 20 minut. Podczas gotowania zbieraj z powierzchni pianę (szumuj).
Gęstość będzie właściwa, kiedy po kapnięciu soku na zimny talerzyk kropla natychmiast stężeje. Jeżeli jest rzadka, gotuj jeszcze. Po zagotowaniu odcedź sok i ponownie zagotuj. Dodaj poprzekrawaną na połowy resztę agrestu, pół łyżeczki kwasku i zagotuj.
Gorącą galaretkę wlej do słoików i natychmiast zamknij. Ustaw je dnem do góry.
Czas przygotowania: 80 minutŹródło: TV14