Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galareta z piersią kaczki"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5160
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5160
Składniki
Mięso z kaczki umyj, włóż do garnka, zalej rosołem (może być także z kostki) i gotuj, aż będzie miękkie. Wyjmij z wywaru, ostudź, zdejmij skórę i pokrój w cieniutkie kie plasterki.
Obierz banana oraz mandarynki, pokrój w plastry. Winogrona przekrój na pół. W salaterce ułóż mięso na przemian z owocami. Wywar z gotowania mięsa przecedź, przypraw. Rozpuść w nim żelatynę, odstaw, aby ostygł.
Tężejącym wywarem zalej mięso i owoce, wstaw je do lodówki do schłodzenia.
Porcje: 8. : 80 min. Cena: 1,80 zł. Kalorie: 320.
<strong>Przepis przysłała Anna Molenda z Raciborza</strong>Źródło: Bella Relaks