Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galareta z gęsi"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 67
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 67
Składniki
Wątróbkę pokrój na kawałki i wymieszaj z brandy, cukrem, imbirem i startą skórką z cytryny. Odstaw do lodówki. Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie. Wino zagotuj z miodem i octem. Zdejmij z ognia i wlej żelatynę oraz bulion.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wątróbkę wyjmij z marynaty i lekko podsmaż na gorącym oleju (w środku powinna być różowa). Następnie dodaj resztę marynaty i całość chwilę podduś.
Do formy wlej trochę galaretki, wyłóż wątróbkę, a na niej połóż oczyszczone winogrona. Zalej resztą galaretki i pozostaw w lodówce do stężenia.Źródło: Na żywo