Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galareta krabowa"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Żelatynę wsyp do garnuszka, zalej 100 ml letniej wody, odstaw do namoczenia.
Brokuł podziel na różyczki, opłucz. Marchewki obierz, umyj. Warzywa pokrój na kawałki, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 10 min. Odlej na sicie.
Paprykę opłucz, włóż do piekarnika, opiecz. Schłodź w foliowym woreczku, obierz ze skórki, pokrój w cienkie paseczki. Obraną cebulę poszatkuj, groszek osącz. Paluszki krabowe pokrój.
Do namoczonej żelatyny dolej pół litra wody. Ogrzewaj, mieszając, do rozpuszczenia. Zdejmij z ognia, dodaj posiekane zioła, ocet i cukier. Dopraw solą i pieprzem.
Na dno podłużnej formy wylej warstwę żelatyny, zastudź. Nałóż warzywa i paluszki krabowe. Zalej resztą żelatyny. Odstaw do lodówki do stężenia.
czas ok. 50 min; porcja – 120 kcal cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety