Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone placuszki z kapusty kiszonej to smak, którego nie da się zapomnieć. Mają niepowtarzalny aromat i cudowną fakturę. Dawniej serwowano je z dodatkiem kwaśniej śmietany i kiszonej kapusty. Obecnie bardziej znana wersja to fuczki podane z sosem czosnkowym. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do pieczonej ryby lub mięsa. Są tak dobre, że nie sposób im się oprzeć.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1803
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1803
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku i drobno siekamy.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, mleko i przyprawy. Składniki mieszamy do momentu usunięcia wszystkich grudek.
Do ciasta dodajemy poszatkowaną kapustę kiszoną. Wszystko razem mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Placuszki formujemy łyżką i kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Fuczki smażymy po około 2-3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu wykładamy je na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym (odsączamy z nadmiaru tłuszczu). Podajemy jeszcze ciepłe z ulubionymi podatkami.